cause I will
cherish
all my memories - Mila
UNIVERSITY OF MUHAMMADIYAH MALANG

display this
Faculty of Engineering
Major in Civil Engingeering | 2014
Graduate with GREAT CGPA AMIN ! 4.0
Nak jadi artis, nak jadi dokter, nak jadi perdana menteri
Amateur guitarist with no skills. Wanted to be Pianist
Open a lovely cozy cafe
Be friends with all kinds of people from all around the world
Nak jadi Isteri awak

KAMILA MAHMUDAH ZAHRA

display this
Kamila Mahmudah Zahra Binti Mohtar. 10|02|1996 Too many dreams too little time. Allah Rasulullah Family Friends Boyfriend, always will always have. Always wanted to be smart. Travel the world and see the beauty in everything. Positive heart will always leads to happy life.
CHANDRA YUDHA


SOMETHING TO REMEMBER

To see my life in pictures : Instagram To read all of thoughts : Twitter
Be bright like sunflower. Be strong and dont give up. Have courage and be kind.
Allah loves you
Thursday, January 26, 2012 @ 12:54 AM
Tips memanjangkan rambut
Tumblr_ll6xyswgq31qe5elwo1_1280_large_large



Hal yang tidak berkaitan : Hay Peeps , harini saya dengan banggenye memakai gelang kaki . Whadup ?! Yeah , even my mom once told me that pakai gelang kaki macam anjing . Wooff Woofff ! To me , I think its kinda cool like when kita pakai seluar senteng , napak bulu kaki kita and nampak jugak gelang kaki kita yang ethnic ini . So , Smile darling -.- Boo 


Okay , back to our title , nampak tuh ? Yeah , alangkah bahagie kalao kite seperti gamba diatas . swing swing our hair . Bila kita keluar , with glasses , Oakey pon boleh lha . Angin menerbangkan rambut kita , swirrrrr swirrrrrrr . Thousand of eyes look at us , si nerd terrpaku dan terjatuh kan buku . dunia senyap seketika dan mula mendendangkan lagu "you are my dancing queennnn"

TAPI , preeeettt , dunia tiba tiba menjadi kelam , rupanya rambut kita pendek melihatkan tengkuk kita dari belakang dan tidak berterbangan ditiup angin , hanya lagu "ombak rindu" yang kedengaran . Like so Whadup mannn ?! Tiade cermin mata oakley , kita hanya berjalan memandang rambut panjang orang lain yang Fuhlamak kauu !

Itu my story but im still okay because im wearing hijab . Yeah , im a Hijabers . So its moree cool lha tapi bila pandang cerrmin macam duhh -.- 3 bulan dan rambut hanya tumbuh beberape cm 

Tips , in Malaysia lah , yang banyak gile petua sana sini lha , mengandung lha 
Nah :) 
Panjangkan Rambut 
Ambil sekurang2nya empat batang serai. Rebus dan biarkan ia mendidih.Kemudian,biarkan sejuk dan Basahkan rambut.Biarkan selama setengah jam.Kemudian bersihkan Rambut anda Lakukan dua kali seminggu.
 thanks and more story at : click here

Another story that related that have science in it is
Nah :)
1. Jika rambut Anda rusak atau ujungnya bercabang, segera rapikan bagian yang bercabang tersebut. Memang Anda harus memotongnya, namun ini merupakan langkah awal.

2. Jangan keramas setiap hari. Shampo bisa mengurangi minyak alami yang dihasilkan oleh rambut, dan berguna untuk menutrisi rambut. Kurangi kebiasaan ini menjadi beberapa kali seminggu, atau tiga hari sekali. Jika rambut Anda cepat kotor sehingga harus dicuci setiap hari, gunakan sedikit kondisioner setiap beberapa hari sekali. Kecuali Anda bekerja di luar ruangan, rambut Anda tidak kotor-kotor amat sehingga harus dikeramas setiap hari. Sedikit kondisioner cukup untuk mengusir kotoran dan melembutkan rambut.

3. Minimalkan penggunaan karet rambut atau aksesori lain yang akan mencengkeram rambut Anda. Saat panjang rambut mulai nanggung, Anda memang cenderung akan mengikatnya supaya tidak mengganggu. Namun karet rambut akan menyebabkan rambut patah jika setiap kali Anda mengikatnya di tempat yang itu-itu saja, seperti kuncir kuda.

4. Gunakan produk-produk penataan rambut sesedikit mungkin. Misalnya gel, volumizer, serum, hairspray, dan lain sebagainya. Penggunaan produk yang terlalu sering membuat rambut menggumpal, sehingga Anda butuh shampo lagi untuk membersihkannya. Gumpalan bahan-bahan penataan rambut juga menambah kotor rambut Anda.

5. Minimalkan penggunaan alat-alat yang panas, seperti blow dryers, pengikal rambut, atau setrika rambut. Boleh-boleh saja memakainya, namun coba untuk tidak melakukannya terlalu lama agar rambut tidak terkena panas terlalu lama.

6. Pakai topi. Paparan sinar matahari akan merusak dan mengeringkan rambut. Jaga agar rambut menjadi sesehat mungkin sehingga mudah untuk tumbuh lagi.

7. Gunakan sikat rambut untuk memijat kulit kepala setiap malam. Lakukan gerakan memutar ke seluruh kulit kepala sekitar 15 menit. Setelah itu, sisir rambut Anda perlahan dari pangkal rambut hingga ke ujung. Cara ini akan mendistribusikan minyak alami pada pangkal rambut ke seluruh rambut hingga ujungnya.

thanks : click here

Yeah , like always , sape lha nak bace karangan sebegini banyak kann ? But seriously , aku nak rambot panjang dohh -.- ape pendek pendek nih , So uncool lha ! Tehee , senyom siket



Labels:

back to top?
monthly archive

December 2010 January 2011 February 2011 March 2011 April 2011 May 2011 June 2011 July 2011 August 2011 September 2011 October 2011 November 2011 January 2012 February 2012 March 2012 April 2012 August 2012 October 2012 April 2013 May 2013 July 2013 July 2014 November 2015 August 2016
recent entries

Planner sunshine Cogratulations , in france Tahniah budak dumpster APA PON TABOLE LHA ! ghee . takleh buad ape dah l... DANO :* Mila si Taiko (satu) in hundreds of day cikedies TEEN disease
LAYOUT BANNER COLORS MINIICONS